06 - 422 31 522 Ellen@skinbodymind.nl

Geschiedenis Hot Stone.

De Hot Stone massage is een massagetherapie, waarbij warme stenen worden gebruikt. De techniek van de Hot Stone massage is, evenals de filosofie erachter, hetzelfde als bij de traditionele massage en kent een lange geschiedenis.

Zo is in India de traditie van de Hot Stone massage al meer dan 5000 jaar oud. Hij is ontstaan binnen de genezingstraditie van Ayurveda. De gladde stenen waren afkomstig uit de rivierbedding en werden opgewarmd of afgekoeld om ze te gebruiken in de genezingsrituelen en massages.

In Azië wordt de Hot Stone onder andere toegepast om de spijsvertering en het functioneren van inwendige organen te verbeteren. De warme stenen werden bijvoorbeeld direct op de maag geplaatst om zo op die plek de pijn te verlichten. De warme stenen zouden ook de energiestroom in het lichaam stimuleren.

De indianen gebruikten warme stenen tijdens rituelen en in zweethutten. Ze werden gebruikt voor massages en om warmte vast te houden. De warme stenen zouden de balans tussen lichaam en geest herstellen en het lichaam ontgiften. De stenen werden verwarmd met behulp van de vier elementen; water, vuur, lucht en aarde. Met de warme stenen wreef men over de plek waar men klachten had.

Ontspannend en helend.

Ik gebruik de Hot Stone Massage in de praktijk als een gecombineerde vorm van massage, thermotherapie in combinatie met edelstenen en aromatherapie. De massage heeft een diepe ontspannende en helende werking. Het zorgt dat het bloed en de lymfe beter gaat stromen en zal blokkades in spierweefsel makkelijker oplossen. De thermotherapie kan bestaan uit hete, warme en koude stenen, net waar persoonlijke behoefte naar is. De warme stenen worden geplaatst op het lichaam om zo de orgaanfunctie en de stofwisseling te stimuleren, wat zorgt voor een ontgiftende werking van het lichaam.

Wanneer is een Hot Stone massage nuttig.

Hot Stone massage is niet alleen een weldaad voor je algemene gesteldheid, het is zeker een goede toepassing bij:

  • Algehele vermoeidheid
  • Stijve en pijnlijke spieren en gewrichten
  • Rug- en nekklachten
  • Stress

Hot Shells.

Bij de Hot Shells massage wordt gewerkt met gepolijste diepzeeschelpen. De schelpen worden gevuld met warm water en blijven zo gedurende langere tijd heerlijk warm. De warmte zorgt ervoor dat je helemaal ontspant, dat het bloed sneller door het lichaam stroomt en de afvalstoffen goed worden afgevoerd.

De schelpen hebben een gladde vorm wat ideaal is voor het wegmasseren van spierknopen, het realiseren van ontspanning en het behandelen van drukpunten. Bij de Hot Shell massage hou je de schelp in de palm van je hand en maak je vloeiende, ritmische strijkbeweging over de huid. Het is vooral een ontspannende, rustgevende massage en dat is gelijk het verschil met een Hot Stone massage die dieper doordringt. Tijdens deze massage hoor je bij het bewegen zachtjes het water klotsen in de schelpen.

Beide zijn zeker de moeite waard om te ondergaan. Heb je nog vragen stel ze gerust, of maak een afspraak om van een Hot Stone of Hot Shell behandeling te komen genieten.

Pin It on Pinterest

Deel Blog

Deel dit Blog met je vrienden