06 - 422 31 522 Ellen@skinbodymind.nl
Wat is Reiki?

Reiki is de naam voor de energie die gebruikt wordt tijdens het beoefenen van een Japanse heelkunst. REI staat voor het “universele, onbegrensde” en KI staat voor “Levenskracht, energie”. Reiki betekent dus Universele Levensenergie. Elk levend wezen, mens, dier, boom en plant, is met de Universele Levensenergie bezield. Reiki is een natuurlijke geneeswijze, waarbij de genezende levensenergie wordt doorgegeven door handoplegging. 

De Reiki-behandelaar laat energie door zijn handen stromen en legt ze op bepaalde plaatsen op het lichaam van de klant. De Universele levensenergie – Reiki – stroomt  door de Reiki-behandelaar heen. Door middel van handoplegging geeft deze de Reiki energie door aan een ander persoon. 

dr. Mikao Usui, de Japanse theoloog naar wie dit systeem vernoemd is, ontdekte de lang geleden in vergetel geraakte kunst van het genezen door het overdragen van universele levensenergie. Via zijn opvolgende grootmeesters, zoals dr. Churjiro Hayashi, kwam reiki naar de westerse wereld.

In de praktijk

Het is inmiddels al 11 jaar geleden dat ik in België mijn eerste graad in Reiki behaalden. Inmiddels is het niet meer uit mijn leven weg te denken.

Ik heb ooit voor de Reiki gekozen omdat ik regelmatig de volgende ervaring had. Klanten in de praktijk kwamen gestrest binnen, vaak met flinke hoofdpijn en als ze weggingen kreeg ik steevast te horen: “Het was weer heel fijn, ik ben helemaal ontspannen en de hoofdpijn is ook weer weg”. Ja dacht ik dan, die heb ik nu. Herken je dit voorbeeld.

Dat is wat energie doet, zonder dat we er erg in hebben. Ik ben gaan zoeken naar een oplossing, hoe kan ik de klanten zo goed mogelijk helpen, maar hoe bescherm ik mijzelf daarbij. Reiki was voor mij het antwoord.

In deze tijd zijn we vooral gewend alles verstandelijk te willen begrijpen. Dingen die we daar niet kunnen bevatten vinden we vaak eng of zweverig. Ook ik had 11 jaar geleden het idee, wat moet ik ermee. Tot ik mezelf openstelde en dacht, ik ga het gewoon proberen baat het niet dan schaadt het ook niet. En wat ben ik blij dat ik dat gedacht heb. Ik ben nu in staat om er voor de ander te zijn en daar zelf niet de “dupe” van te worden.

Wat kan Reiki voor jou betekenen

In het kort heeft de Reiki 5 effecten op de ontvanger, namelijk:

  • het leidt tot diepe ontspanning
  • het heft blokkades op
  • het ontgift
  • het voert nieuwe (vitale) energie aan
  • het verhoogt de vibratie frequentie van je lichaam

Deze 5 effecten werken natuurlijk allemaal samen met elkaar. Doordat je een diepe ontspanning bereikt, kun je blokkades die je in je lichaam en geest hebt loslaten. Doordat je deze blokkades loslaat kan alles beter gaan stromen zodat de gifstoffen kunnen worden afgevoerd. Als je ontgift maak je ruimte voor nieuwe energie, die je vervolgens tijdens de sessie kunt opnemen, kunt opslaan en gebruiken. En ten slotte, hoe meer energie jij in je lichaam hebt hoe hoger de vibratie frequentie van je lichaam.

Vibratie frequentie wat is dat?

Ik denk dat iedereen het bovenstaande wel begrijpt, maar weet ook iedereen wat er bedoeld wordt met vibratie frequentie, of wat ook wel trillingsfrequentie wordt genoemd.

Als je om je heen kijkt, lijkt alles voor een groot deel te bestaan uit vaste objecten. Toch is dat schijn, want in al die dingen bevindt zich kleine deeltjes, die volop in beweging zijn: moleculen, atomen, elektronen, protonen en neutronen. De kwantummechanica leert ons dat de allerkleinste deeltjes golven van energie zijn. Materie is dus in feite verdichte energie.

Wij mensen bestaan, net als alles om ons heen, uit verdichte energie met een bepaalde frequentie (trilling). Zo’n frequentie is geen statisch gegeven maar wordt beïnvloed door vele factoren, zoals de toestand van je fysieke lichaam, je emoties en je gedachten. 

Als jij je goed voelt heb je een hoge trillingsfrequentie, als je stress hebt of ziek bent heb je een lage trillingsfrequentie. Energietrillingen van anderen kunnen door jou worden opgevangen. Zo kan je verdrietig worden als je naar een naar verhaal van een vriend of vriendin luistert.

Dit verschijnsel noemen we resonantie: de energietrilling die ontstaat bij de ander laat bij jou dezelfde trilling ontstaan, omdat je het verhaal herkend of je helemaal inleeft in de ander. Je gaat dan dus meetrillen in die frequentie. Op deze wijze vinden er voortdurend energie-uitwisselingen plaats. Daarom voel je je soms leeggezogen en soms opgeladen. 

Zweverig?

Kortom voor mij is Reiki niets zweverigs maar een heel natuurlijk proces. Aangezien trillingen van dezelfde frequentie elkaar aantrekt is het dus geen overbodige luxe om te zorgen dat jouw trillingsfrequentie zo hoog mogelijk is. Wil je het ook eens een Reiki behandeling ondergaan of  weten of Reiki voor jouw persoonlijk iets is, neem dan contact met me op.

Pin It on Pinterest

Deel Blog

Deel dit Blog met je vrienden