06 - 422 31 522 Ellen@skinbodymind.nl
Wat is Tenen lezen?

Tenen lezen of Tenenanalyseren is een biometrisch kennissysteem dat het mogelijk maakt karakter, persoonlijkheid en gedrag te analyseren door de stand en de vorm van tenen te interpreteren. Deze methode is geschikt om zelfkennis op te doen, relaties te doorgronden en het is een welkome hulp bij opvoeding.

Tenenanalyseren is ontwikkeld door Imre en Margriet Somogyi. Zij interviewden honderden mensen die op stranden en sauna’s hun tenen voor hen blootstelden. Geleidelijk aan ontdekten zij de betekenis van de verschillende vormen en standen van tenen en konden zij relaties leggen tussen het beeld dat tenen biedt en het karakter van mensen. Hun jarenlange studie en vergelijking van al het materiaal dat hen werd aangereikt heeft geleid tot het systeem en de volgende boeken.

In de praktijk

Tenen lezen is voor veel dingen inzetbaar zoals voor:

Persoonlijke groei

Het is een geschikte methode om zelfkennis op te doen. Het biedt je inzicht waar voor jou kansen liggen en eventuele valkuilen. Zo kan het je ondersteunen bij het nemen van beslissingen. Het helpt je om vanuit jouw eigen kwaliteiten en kracht keuzes te maken die bij jou passen.

Relaties

Het biedt handvatten voor het versterken van relaties. Het laat zien waarom bepaalde reacties en interacties te verwachten zijn tussen bepaalde mensen. Inzicht in jouw eigenpersoonlijkheid en die van de ander kan leiden tot meer wederzijds begrip en respect.

Hulp bij opvoeding

Tevens is het een welkome hulp bij opvoeding. Zoals je hierboven ziet is er zelfs een boek geschreven over tenen lezen bij baby’s. Zo kun je als opvoeders inzicht krijgen in het karakter van je kind. Hierdoor kun je bewustere keuzes maken die aansluiten bij je kind en zijn of haar ontwikkeling.

In het Kort.

Kromme tenen, jubeltenen, haasttenen, verstopte tenen… Iedere teen heeft zijn eigen verhaal. Kijk eens naar je eigen tenen, welke teen valt je dan het meeste op? Kijk op het kaartje hiernaast waar deze teen voor staat.  Sluiten je tenen netjes aan of zitten de tenen ver uit elkaar? Zijn de uiteinde van je tenen rond of meer plat? Zijn de tenen recht of krom? Buigen ze misschien naar links of naar rechts? Dit alles heeft een andere betekenis.

Als voorbeeld een uitleg over de grote teen.

De grote tenen vertellen hoe je communiceert. Een ”grote” grote teen wijst op een sterk verbaal vermogen. Aan de rechtervoet is deze communicatie gelinkt aan je denkvermogen en aan vreugde. De grote teen aan de linkervoet geeft aan hoe je met je gevoel en verdriet naar buiten treedt. Heeft de teen een rond uiteinde dan zal je rustig in staat zijn te communiceren, is het uiteinde recht (meer vierkant) dan zul je meer een flapuit zijn. Energie verlaat de voet meestal via de grote teen. Als de grote teen echter niet de langste teen aan de voet is, is dit niet het geval. Dan gaat het meestal over een zeer chaotisch persoon die alles tegelijk wil doen. 

Natuurlijk is dit maar een heel kort voorbeeld er is zoveel meer te vertellen. Ben je nieuwsgierig en wil jij ook een keer je tenen laten lezen neem dan contact met me op. Kijk op de deze bladzijde voor de prijzen.

Pin It on Pinterest

Deel Blog

Deel dit Blog met je vrienden